Sisäänkasvaneen kynnen oikaisu

Sisäänkasvanut kynsi tarkoittaa sitä, että kupertuneen tai pyöristetysti leikatun, teräväreunaisen tai lohjenneen kynnen reuna kasvaessaan painautuu kynsivalliin. Kengän tai sukan aiheuttama puristus pahentaa vaivaa. Vaiva on yleisin isovarpaassa.

Kynsivalli aristaa tai siinä tuntuu pistävää kipua. Liian usein ihmiset kärsivät tästä vaivasta ja rajoittavat sen vuoksi liikuntaansa.

Virheellinen jalkojen omahoito aiheuttajana

Tärkeimpänä sisäänkasvaneen kynnen aiheuttajana pidetään virheellistä jalkojen omahoitoa. Kun isovarpaiden kynsien kulmat pyöristetään tai leikataan liian lyhyiksi, kynsi voi kasvaessaan painua kynsivalliin ja aiheuttaa kivuliaan kynsivallitulehduksen, varpaassa tuntuu tykyttävää kipua levossakin, kynsivalli punoittaa ja koko varvas voi olla turvonnut.

Podofix-menetelmällä tuloksia hoitoon

Kynnen kuperuutta voidaan oikaista ja kynnen kasvua ohjata oikeaan suuntaan useilla eri menetelmillä. Käytössämme on Saksassa kehitetty PodoFix-menetelmä, jossa oikaisuhoito perustuu aktiiviseen liuskaan, johon on kiinnitettynä rautalankajousi. Liuska liimataan kynnen pintaan ja siinä oleva jousi kiristetään. Kynsi nousee irti reunoista ja kipu poistuu. Toimenpide on muutoinkin kivuton. Toimenpide on helppo ja tehokas, joka voidaan tehdä jos kynsi ei ole paksu, siinä ei ole sieni-infektiota ja kynsipatja on terve. Parhaan mahdollisen lopputuloksen saa kun liuska vaihdetaan noin kuukauden välein kuuden kuukauden ajan.